FAQ

De markt

Uit onderzoek van TNS-NIPO blijkt dat op dit moment 5% van de Nederlandse huishoudens in het bezit is van een smart speaker. Daarnaast geeft 4% aan binnen een korte tijd een smart speaker aan te schaffen. In totaal komt dit neer op ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders die toegang hebben tot een smart speaker, zoals de Google Home en Amazon Alexa.

Traditionele speaker-fabrikanten, zoals Sonos & Bose, integreren vanaf nu ook de Google Asssitant in hun producten. Het werkelijke aantal zal dus boven die 1,5 miljoen Nederlanders liggen. 

De Google Home is 24 oktober 2018 in Nederland geïntroduceerd.

Genius Voice

Voordat we je app definitief online zetten controleren we deze vanzelfsprekend uitgebreid. Mocht er na de lancering van je applicatie toch nog iets mis zijn, dan kun je direct contact met ons opnemen. Het probleem zal met prioriteit worden opgelost.

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Samen zullen we je wensen in kaart brengen, waarna het ontwikkelingsproces begint. Aangezien de ontwikkeling van iedere app maatwerk is kunnen we geen precieze termijn geven. Eenvoudige verzoeken kunnen binnen enkele dagen opgeleverd worden.

Zodra Alexa Skills in het Nederlands te maken zijn gaat Genius Voice dit doen. Voorlopig heeft Amazon nog geen datum vastgesteld voor uitrol van de Nederlandse ondersteuning.

Genius Voice is een full service conversational marketing bureau. Dit betekent dat wij bedrijven willen helpen met het bereiken van consumenten en het versterken van relaties met bestaande klanten. Het maakt niet uit of er al een idee is of niet. Wij gaan met u in gesprek, geven advies en voeren het uit.

Genius Voice levert geen eenmalige dienst, maar een doorlopende. Zowel voor, tijdens als na de productie van je app blijven we met je in contact. We zorgen voor analytische rapporten waarin je onder andere kunt zien wat je gebruikers willen doen in de app. Indien je de app later wil aanpassen, helpen wij je daar natuurlijk ook graag bij.

Genius Voice is niet alleen gespecialiseerd in het technische proces omtrent het maken van een voice-app, maar ook in het marketing aspect. Ook al is de techniek noch zo goed, het conversational design van de app is van vitaal belang.

Voice technologie

Op de onderstaande afbeelding vind je een voorbeeld van een featured snippet. Als je naar iets zoekt in Google geeft de zoekmachine vaak al een suggestie. Maar waarom is deze nou zo belangrijk en wat heeft het te maken met voice technologie?

Wanneer consumenten een vraag stellen aan een smart speaker, krijgen zij slechts één resultaat te horen. De Google Assistent leest hierbij de featured snippet voor, vermeldt de bron en stuurt vervolgens een link van de bron naar de Google Home app.

Dit betekent dat het voor bedrijven nog belangrijker wordt om te zorgen dat hun content als featured snippet wordt gebruikt door Google. Met bepaalde SEO technieken kunnen wij dit ook voor u realiseren.

Met de Google Assistant worden voice apps van externe bedrijven als volgt aangeroepen:

“Hey Google, praat met bedrijf X

Hierna kom je terecht in de omgeving van de app. Mocht je het gesprek met de app willen verlaten, zeg dan:

“Hey Google, stop”

Een skill is een voice applicatie binnen het Amazon Alexa platform. Apps binnen Google Assistant heten anders, namelijk actions.

Een action is een voice applicatie binnen het Google Assistant platform. Apps binnen Amazon Alexa heten anders, namelijk Skills.

Nee, een ander veelgebruikt platform zijn smartphones. De twee grootste spelers in de markt, Amazon & Google, bieden hun assistants ook aan als smartphone app.
Daarnaast gaat de integratie van voice assistants in andere apparaten in een sneltreinvaart. Denk hierbij aan auto’s, wandklokken, koptelefoons & smart watches.

Sinds 30 november 2018 faciliteert Google Assistant ook in Nederland transacties tussen bedrijven en consumenten.

Ja, en er komen iedere dag bedrijven bij. KLM, Bol.com en PostNL zijn enkele pioniers op dit gebied.

Load More