Google Assistant voorspelt vluchtvertragingen

Vanaf heden kan je Google Assistant informatie verstrekken over de vluchtstatus van je reis. Eerder dit jaar begon Google Flights met het verstrekken van geschatte vertragingen naast de officiële aankondigingen van de luchtvaartmaatschappijen.  

Geschatte vertragingen d.m.v. historische data en machine learning

De schattingen zijn gebaseerd op historische vluchtstatusgegevens in combinatie met machine learning om voorspellingen vooraf te kunnen maken. Deze voorspellingen worden alleen aan gebruikers gepresenteerd als het systeem voor 85% overtuigd is van het resultaat. Deze mogelijkheid wordt momenteel in Google Assistent geïmplementeerd.  

“Hey google, is mijn vlucht op tijd?”

Om gebruikers te helpen bij de toename van vertragingen in deze tijd van het jaar, laat de Google assistant je ook voorspelde vertragingen zien. Je kunt dingen vragen als ‘Hey Google, is mijn vlucht op tijd?’ Of “Hey Google, wat is de status van de KLM vlucht van Schiphol naar New York?” In de toekomst zal de Google Assistant gebruikers informeren over voorspelde vertragingen en ook de reden vertellen als die bekend is gemaakt.   Het idee om de Google Assistant te gebruiken om de vluchtstatus te volgen is een goed voorbeeld van het aantal nichediensten dat voice assistants in de loop van de tijd kunnen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *