Wat is een explicit invocation?

Kennisbank / Explicit invocation

Wat is een explicit invocation?

Een explicit invocation is een zin waarmee een voice app of Google Action. Het wordt vaak vergeleken met een domeinnaam voor een website. Een invocation moet binnen een voice platform uniek zijn. Anders dan bij een domeinnaam van een website word je geen eigenaar van de invocation.

Een explicit invocation verschilt van een implicit invocation omdat de gebruiker bij een explicit invocation een exacte zin moet zeggen. Hij of zij moet specifiek naar deze app of Action op zoek zijn. Bij een implicit invocation wil de gebruiker iets doen, (zoals een ei koken) en daarvoor wordt een Action of app aangeraden. Het is dus zo dat ze allebei op een voice app uitkomen maar dat de gebruiker er op een andere manier en met een andere intentie komt.

In het Google Assistant platform begint een invocation altijd met "Praat met *Actionnaam*" of "Ik wil praten met *Actionnaam*"