Wat is een Google Action?

Kennisbank / Google Action

Wat is een Google Action

Een Google Action is een actie of reeks acties die gemaakt is door een derde partij op het Google Assistant platform, een voice user interface. Dit betekent dat door een specifieke zin uit te spreken deze actie(s) beginnen. Dit heet een invocation.

Een voorbeeld hiervan is “Hey Google, praat met bol.com”. Door dit te zeggen komt de gebruiker in een aparte omgeving binnen de Google Assistant terecht die ontwikkeld is door Bol.com. Eigenlijk is een Google Action het beste te vergelijken met een mobiele app die ontwikkeld is voor iOS of Android. Gemaakt door een derde partij waarbinnen deze binnen redelijke grenzen kan bepalen wat er gebeurt. Iedere aanbieder noemt voice apps weer anders:

Amazon Alexa Skills Apple Siri NVT, het is (nog) niet mogelijk om als derde partij een app te maken voor Siri Google Assistant Actions Samsung Bixby Capsules