Wat is een implicit invocation?

Kennisbank / Implicit invocation

Wat is een implicit invocation?

Een implicit invocation is een actie die gestart wordt als een gebruiker de voice assistent vraagt iets te doen zonder daarbij de naam van een voice app te gebruiken. De gebruiker vraagt niet om deze app, dat maakt het een impliciete invocation.

1. De user vraagt de VUI een actie uit te voeren, bijvoorbeeld “Ik wil een ei koken.*”
2. Het algoritme bepaalt dat een Action van een derde partij dit het beste kan beantwoorden.
3. De assistent stelt de Action voor aan de user.
4. De user geeft toestemming om de Action van de derde partij te gebruiken en wordt uitgevoerd.

*: Deze invocation zal nooit worden toegestaan door de grote aanbieders. Deze is te generiek. Daarnaast is het zetten van timers en beantwoorden van simpele vragen geintegreerd in de standaardfuncties van de voice assistants.