Samsung: Plannen om Google Assistant te integreren

Samsung bereidt zich voor om voice assistants van derden te integreren in haar nieuwe televisietoestellen van 2019. Zo heeft Samsung plannen om een partnerschap aan te gaan met Google om Google assistant te integreren.

In 2018 heeft samsung Bixby, haar eigen voice assistant, geintroduceerd in haar televisietoestellen. Echter is de huidige voice assistant van samsung redelijk beperkt. Consumenten kunnen de stemassistent gebruiken om het afspelen van video’s te regelen, maar Bixby kan apps van derden nog niet openen en besturen.

 

63% van smart speaker bezitters heeft hun speaker staan in de woonkamer.

Door voice assistants van derden toe te voegen, kan het bedrijf ontwikkelaars meer flexibiliteit bieden en profiteren van het groeiend aantal smart speakers. Volgens de rapporten van Adobe Analytics heeft 63% van smart speaker bezitters hun speaker staan in de woonkamer. Met andere woorden: consumenten gebruiken al voice assistants van derden in de buurt van hun tv’s, dus is het alleen maar logisch dat Samsung zijn tv’s integreerd in dit ecosysteem.

Wat betekent de integratie van voice assistant voor de toekomst?

Voor bedrijven wordt het integegreren van voice assistants zeer interessant in de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos om meer toegevoegde waarde te bieden aan consumenten. Stel je voor, een koffieautomaat die automatisch een kopje klaarmaakt wanneer men zegt, “Hey google, goedemorgen”. Of een oven die automatisch aan gaat op de juiste tijd en temperatuur wanneer men zegt, “Hey google, stel mijn oven in voor pizza”. De verwachting is dat steeds meer bedrijven hun producten compatibel gaan maken met voice assistant apparaten.

Wil je weten waarom bedrijven in onze ogen nu moeten beginnen met de integratie van voice? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een mail op info@geniusvoice.nl om in contact te komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *